Ouders

Welkom bij NCGN

Bij NCGN begeleiden wij (hoog)begaafde kinderen en jongeren bij het vinden van hun eigen weg. Daarnaast adviseren en begeleiden we ook ouders en onderwijsprofessionals en/of school.

In de ontwikkeling van een kind, spelen de ouders een belangrijke rol. Als je kind hoogbegaafd is blijkt de ontwikkeling niet altijd vanzelf of gemakkelijk te gaan. Je hebt misschien al veel gelezen, gehoord en geprobeerd, maar soms loop je vast. Dan is er vaak een andere aanpak nodig en een andere kijk op je kind, de omgeving en jezelf.

In onze adviesgesprekken geven onze begeleiders handvatten en inzicht in wat hoogbegaafdheid betekent voor jouw kind en daarmee ook voor jullie gezin. Voor ouders bieden we oudertrainingen, zoals Mindful Ouderschap en Begeleiding bij de Emotionele Ontwikkeling van je Begaafde Kind (SMPG Model Parent Groups).

‘Mijn advies aan andere ouders is, volg je gevoel. Jij als ouder kent je kind het beste. Ga van de gebaande paden af als dat nodig is. Wat voor de een werkt, werkt niet voor de ander’

Neem contact met ons op

Ben jij ook benieuwd of NCGN past bij jouw gezin en jouw kind? Neem dan contact met ons op.