Jongeren

Welkom bij het NCGN. Wat fijn dat je er bent!

Hoogbegaafd zijn

Als (hoog)begaafde voel je al snel aan dat je niet helemaal hetzelfde bent als je leeftijdsgenoten. Je bent sneller klaar met je werk in de klas, je hebt andere interesses dan leeftijdsgenoten, verwerkt nieuwe informatie gemakkelijker. Dit ‘anders zijn dan anderen’ krijgt door omgevingsfactoren en eigen gedachten soms een negatieve lading. Je ervaart het niet als sterke kanten van jezelf, maar voelt je juist abnormaal of raar en het lijkt of niemand je begrijpt.

Bij het NCGN begrijpen we hoe je je voelt en wat je meemaakt. Onze begeleiders zijn gespecialiseerde begeleiders en zijn zelf ook allemaal (hoog)begaafd.

“Ik krijg hier een combinatie van zorg en begeleiding bij school en mijn plannen voor de toekomst. Door de individuele begeleiding weet ik inmiddels waar ik aan wil werken en welke kant ik op wil. Ik heb hier mijn hart kunnen volgen.”

We helpen jou graag bij het zoeken en vinden van jouw eigen weg. We zorgen samen dat je weer grip krijgt op jezelf en de situatie. We kijken samen met jou wat er nodig is, en op basis daarvan maken we afspraken voor het vervolgtraject. Op deze manier kom jij weer in je kracht te staan.

Natuurlijk begeleiden we ook je ouders en indien mogelijk/gewenst je schoolbegeleiders, zodat zij beter begrijpen wat jij nodig hebt.

“Het heeft me zoveel gebracht om me hier verder te ontwikkelen. Het gaat goed met mij”.

Een dag bij ons in Vlaardingen

Kom binnen en neem plaats in onze gezellige woonkamer. Hier begroeten onze begeleiders jou en de andere (hoog)begaafde jongeren in de ochtend.

In een ongedwongen, huiselijke sfeer starten we samen de dag. Dat kan door samen te kletsen of een spelletje te doen, maar je kunt ook iets voor je zelf doen. Je bevindt je tussen ontwikkelingsgelijken en dat voelt direct veilig en vertrouwd.

“Ik heb hier geleerd dat ik goed ben zoals ik ben.”
Gedurende de dag werk je aan je eigen ontwikkeling. Tijdens de individuele begeleiding met onze psychologen, krijg je inzicht in je eigen functioneren en je sterkere en zwakkere kanten daarin. We werken samen aan je executieve vaardigheden (zoals plannen, organiseren, je aandacht richten) en besteden aandacht aan sociale vaardigheden, angsten en (sombere) gevoelens. Ook gaan we aan de slag met je zelfbeeld. We leren je jezelf beter te begrijpen en geven het gevoel ‘anders te zijn’ een positieve lading.
“Als je vastloopt, krijg je hier weer grip op jezelf en je omgeving.”

De X-factor

“Je wordt hier echt gezien.”

Wat de begeleiding bij het NCGN uniek maakt is dat wij individuele begeleiding combineren met groepsdynamiek/contact met ontwikkelingsgelijken. Het contact met anderen binnen de groep zorgt voor herkenning en erkenning. Als vanzelf ontstaat er daardoor een veilig en vertrouwd gevoel.

“Bij het NCGN heb ik leren samenwerken met anderen.”

Ervaar het zelf

Ben jij ook benieuwd of het NCGN iets voor jou is? Kom gauw een keer langs en ervaar het zelf!

Ja, ik kom graag kijken!